Ziggzagg Logo

Ziggzagg automatiseert productie met oplossingen van AM-Flow

22 June 2022

De Belgische 3D print serviceprovider Ziggzagg gaat het AM-Flow systeem installeren in de fabriek in Aalter. Gestart wordt met de modules AM-Vision en AM-Sort. De twee partijen gaan daarnaast de automatisering van de andere stappen in het proces aanpakken, zoals tracking & tracing, bin-picking en verpakken. Ziggzagg 3D print in Aalter series tot 200.000 stuks op jaarbasis.
Ziggzagg blog
Ziggzagg blog

Ziggzagg is een van de 3D printbedrijven in het Digital Manufacturing Network van HP. In Aalter staat een van de grootste AM-productiecentra op basis van de Multi Jet Fusion technologie van HP. “Met onze vloot van HP MJF 3D-printers komen we dicht in de buurt van de productiesnelheden en kosten van spuitgieten”, zegt CEO Stijn Paridaens.

Met de AM-Flow workflow automation realiseren we een digitale productie tegen lagere kosten

Met de AM-Flow workflow automation realiseren we een digitale productie tegen lagere kosten

Ziggzagg is een van de 3D printbedrijven in het Digital Manufacturing Network van HP. In Aalter staat een van de grootste AM-productiecentra op basis van de Multi Jet Fusion technologie van HP. “Met onze vloot van HP MJF 3D-printers komen we dicht in de buurt van de productiesnelheden en kosten van spuitgieten”, zegt CEO Stijn Paridaens.

Ziggzagg blog
Ziggzagg AM

Laatste stappen in AM-proces digitaliseren

Van ontwerp tot en met de productie via 3D printen verloopt alles digitaal. Schoonmaken, nabehandelen, identificeren, sorteren, transporteren, verpakken en labelen zijn  de vervolgstappen. Hier komt echter nog altijd veel handwerk bij kijken. Precies daarvoor ontwikkelt AM-Flow geautomatiseerde oplossingen. Het levert met de automatische identificatierobot die de onderdelen met behulp van Kunstmatige Intelligentie herkent (AM-Vision) en de sorteerunit die de onderdelen automatisch en accuraat sorteert (AM-Sort). Door te investeren in AM-Flow’s robotica technologie en AI software, zet Ziggzagg een belangrijke stap richting een volledig geautomatiseerde Industry 4.0 Smart AM Factory. Stijn Paridaens: “Door de implementatie van AM-Flow’s workflow automation technologie zijn wij in staat een volledig digitale productie te realiseren tegen lagere kosten.”

Ziggzagg blog

Opschalen AM-productie

Met de samenwerking concentreren AM-Flow en Ziggzagg zich op het automatisch routeren en volgen van alle 3D-geprinte producten door de hele  productie. Van batch naar one-piece-flow en vice versa. Hierdoor bewaart Ziggzagg het overzicht in de veelheid aan klantorders, wordt de kans op fouten geminimaliseerd en een korte levertijd gerealiseerd. “Om deze productie verder op te kunnen schalen tegen lagere kosten, moet de gehele digitale workflow optimaal ingericht zijn en repetitieve, handmatige processen tot een minimum beperkt worden. Met onze AM-Flow technologie zijn wij in staat deze end-to-end industrialisatie te bieden”, voegt Stefan Rink. CEO van AM-Flow toe.

Share with friends

Request material data sheet

Want to know more about one of our materials? Discover the properties of your preferred material!

Thank you for your interest

We hope you find what you are looking for in the data sheet. Don’t hesitate to contact us if you have any additional questions.